Naar Hazyview

Door: MarjanFrits

Blijf op de hoogte en volg Marjan en Frits

11 Maart 2020 | Zuid-Afrika, Hazyview

Hallo allemaal,
Hoe is het nu in Nederland, geen handjes schudden, niet knuffelen. Wordt er niet gezelliger op. Hier duiken nu ook op openbare plaatsen pamfletten op, hoe te handelen om te voorkomen dat het Corona virus wordt verspreidt. We hebben nog niets gehoord of maatregelen o.i.d.

Wij gaan maar gewoon door met vakantie vieren.

8 maart
Het is vandaag en stille dag.
We spotten wat vogeltjes als we plotseling twee hyena’s over de weg zien rennen. De een heeft iets in zijn bek en de andere rent achter hem aan. Helaas zijn ze ook we snel verdwenen.
Bij de waterpoel is het ook stil en verlaten. We vinden nog wel een ground hornbill met een jong, die gezellig op een dikke tak zitten.
Wat verder weg langs de rivier zien we een hele kudde olifanten de droge rivierbedding oversteken naar een waterpoel waar ze heerlijk gaan badderen en spelen.
We eten voor de laatste keer bij Sefapane, morgen inpakken en verder naar Hazyview.

9 maart
We nemen afscheid van Dave en Sam en vertrekken rond negen uur richting Hazyview.
Onderweg maken we een tussenstop bij Hoedspruit Endangered Spieces Centre. In een grijs verleden zijn we hier ook al eens geweest. Hier vangen ze allerlei bedreigde, maar ook minder bedreigde, zieke of gevonden dieren op. En fokken ze soorten om later weer terug/uit te zetten in privé parken.
In het verleden zaten hier ook wilde honden, maar die hebben ze moeten laten inslapen omdat ze besmet waren met TBC.
We doen de rondleiding en eten hier nog een broodje, voordat we de laatste 100 kilometer naar Hazyview afleggen. Op naar “aan de vliet”.
Aan de vliet ligt langs de weg naar Sabie en is gemakkelijk te vinden. Het is een soort vakantiepark als Center Parks, met huisjes, een zwembad en een restaurant/bar. Met de huisjes en het zwembad is niets mis, helaas is de bar dit seizoen niet opengegaan en de receptioniste denk dat dat ook niet meer gaat gebeuren. Beetje jammer, nu moeten we voor een drankje en eten naar de buren. Ook wel heel gezellig.
De avonden zijn hier iets minder warm, maar nog altijd kunnen we gewoon in ons t-shirtje buiten eten.
De nachten zijn ook koeler, en ondanks het kleine bedje, slaapt dat toch beter.

10 maart
Vandaag weer het Kruger in via de Numbi gate. En dan richting Skukuza. Best nog een aardige rit.
De temperatuur is ongeveer hetzelfde als in Phalaborwa, maar er is nu geen bewolking. De temperatuur in de auto loopt snel op, het is warm.
Bij de waterpoel staat een flink aantal prachtige waterbokken. De mannetjes hebben indrukwekkende horens en ze willen best op de foto. Twee mannetjes proberen elkaar te imponeren omdat er ook heel veel vrouwtjes rondlopen.
Een stukje verder zitten twee prachtige Tawney Eagles in een boom, ze hebben net gejaagd en de ene heeft nog een bek vol veren en een prooi onder zijn klauw.
We lunchen in Skukuza. Het is een heel groot kamp en relatief druk. Wij zouden hier niet willen zitten.
Op weg naar de uitgang bij Phabeni hebben we meer geluk. We spotten olifanten bij een waterpoel, heel veel zebra’s en impala’s, en een kudde gnoes. Die hebben we we nog niet eerder gezien. Ze zijn net de weg overgestoken en wachten op de rest. Uit de bosjes komt een hele kindercrèche. Omdat er auto’s staan durven ze niet over te steken en klitten bij elkaar onder een boom vlak langs de weg. Ziet er heel aandoenlijk uit.
Ook op het laatste stuk nog veel zebra en een heel grote groep impala’s.
Een vruchtbare dag dus.

• 11 Maart 2020 - 08:26

Francina:

Leuk!

En geniet toch maar van de warmte, hier plenst het..... de tuin staat blank!

• 11 Maart 2020 - 11:53

Paula:

Hoi, ik ben jaLosers op jullie. Heerlijk genieten maar. Groeten

• 11 Maart 2020 - 12:05

Netty:

Hoi hoeperdepoepies :-)

Maandagavond hadden we nog een huis vol, je wel wel waarom, nu hebben we "sociale onthouding" hahahahahaha door één of ander virusje. De hele provincie ligt zowat plat maar AH nog net niet hahaha

Ach ja als ze niks doen is het ook niet goed, hier vooralsnog niets aan de hand.

Gaan jullie maar lekker door waar je mee bezig was en heb plezier!

X ikke

• 11 Maart 2020 - 19:13

Frans En Nanny:

Hi vriendjes, wij hebben vandaag de great tit nog gespot :)
    Genoeg regeltjes hier al voor al het Corona gebeuren, dus geniet daar maar lekker zonder al teveel gedoe. Een knuffel op afstand van ons.