Hluhluwe-Hluhluwe national Park

Door: MarjanFrits

Blijf op de hoogte en volg Marjan en Frits

17 November 2018 | Zuid-Afrika, Hluhluwe

Inmiddels aangekomen in Hluhluwe Hluhluwe park. Befaamd om zijn neushoorns.
Nog wat laatste belevenissen uit onze bestemming.
Dan zijn jullie weer bij. Je weet maar nooit wanneer we weer WiFi hebben.

15 november middag
In de middag staan bij de hide twee grote olifanten, waarvan er een heerlijk met modder aan het gooien.
We treffen ook een olifant in de bosjes, hij staat er vredig te eten. Hij stapt de bosjes uit en stapt rakelings langs onze auto he trad op om vervolgens het pad te blijven volgen. Wij achtervolgen hem langzaam en hebben uitzicht op zijn enorme achterwerk. Bij een oude boomstam blijft hij staan om zich vervolgens uitvoerig te schurken tegen de ruwe bast. Zijn hele lijf krijgt een beurt, inclusief staart en achterwerk.
We rijden naar het open veld en vinden een long-crested eagle die aan het jagen is. Hij vangt een muis. Unieke foto....
Verder komen we nog veel meer olifanten tegen. Twee in het hout, waarvan er een zo nieuwsgierig is dat hij zijn slurf in de auto steekt, dat is wel heel erg dichtbij.
Tijdens de borrel worden we gadegeslagen door een kudde zebra’s. De zon gaat prachtig onder als we richting de Lodge rijden.
Wat een fantastische middag was het weer.

16 november
Weer vroeg op voor de laatste game drive in Tembe. Het wordt een stille ochtend. Maar een mooie rit door de natuur is ook leuk.
Natuurlijk spotten we wel nyala’s, die zijn overal te vinden, ook in het kamp.
We zien een glimp van een olifant, maar de blijft lekker in het struikgewas zijn ontbijt nuttigen. Ook bij de verschillen waterpoelen is geen levend dier te bespeuren. We rijden naar de hide en er komen twee giraffen aanlopen, die spiedend om zich heen kijken voordat ze gaan drinken. Dan blijft voor giraffen altijd een hele onderneming.
In een boom zit nog een bijzondere neushoornvogel en een buizerd vliegt net weg als we hem op de foto willen zetten.
Vlak voor de ingang van het kamp stuiten we nog op een verse hoop olifantenpoep. Mestkevers, Dung Beetle is eigenlijk een veel leukere naam, zijn bezig de hoop op te splitsen in kleine ballen, die ze vervolgens naar hun nest rollen. Het blijft een grappig gezicht op zo’n beest achterstevoren met en bal poep te zien rollen.
Na het ontbijt pakken we de tassen in en rekenen af. Op naar hluwehluwe.
Een kleine 200 kilometer naar het zuiden.
Na de permit te hebben gehaald bij het kantoor rijden we het park in. Al direct na de eerste bocht staan/ liggen er drie neushoorns onder een boom. Lekker in de schaduw, want het begint al knap warm te worden. Twee buffels, die een paar meter verderop liggen, vinden een modderbad een heerlijk afkoeling.
Op naar Hilltop Lodge. Op de weg naar boven komen we twee prachtige zebra’s tegen, eentje poseert voor een foto met uitzicht.
Het was wel erg warm vandaag ongeveer 38 graden.

17 november
Een prachtige dag voor een game-drive. Licht bewolkt en een aangename temperatuur.
We vertrekken niet heel vroeg. De afgelopen twee dagen om vijf uur op gaat je niet in de koude kleren zitten.
Aanvankelijk is het nog rustig, maar daar komt verandering in als we de eerste neushoorns spotten. Het wordt vandaag echt een rhino-dag. We spotten er zeker tussen de vijftien en de twintig. Allemaal pracht exemplaren in alle leeftijden. Meestal zijn ze met z’n tweeën.
De score vandaag:
Olifanten - dichtbij, heel dichtbij en ver weg
Zebra’s - mooie close-ups
Een prachtige bijeneter en zwaluwen, een hammer-head
Twee buffels - “losers” ofwel uit de kudde verstoten oude mannetjes.
Al met al een prima dag.
Morgen weer naar de kust. St. Lucia.

• 18 November 2018 - 06:46

Joke Van Vijven:

fijn om weer wat uitgebreider verslag te lezen. ik begrijp dat jullie erg genieten houen zo! veel liefs uit kouder wordend Brielle.